Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας συνεχίζουν και φέτος ένα πρόγραμμα συνεργασίας με Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα, το οποίο εγκαινιάστηκε κατά τη διοργάνωση του 2015, και ακολουθεί τα βήματα του αντίστοιχου προγράμματος του Μαραθωνίου Αθήνας.

 

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο τον αγώνα τόσο ως μέσο για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού αναφορικά με τους σκοπούς και το έργο τους, όσο και ως μια πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων και πόρων για την υλοποίηση των στόχων τους. Με τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, οι Συνεργαζόμενες Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ιδρύματα έχουν την ευκαιρία να "ακουστούν" και να αγγίζουν ένα κοινό ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και σύμπραξης, και παράλληλα να βρεθούν στο επίκεντρο του ευρύτερου ενδιαφέροντος καθ'όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του αγώνα.

Σκοπός των διοργανωτών είναι πάντα η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης και η ανάδειξή της σε όχημα ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωφελών Μη-Κερδοσκοπικών φορέων και οργανισμών.

Στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2018 συμμετέχουν οι παρακάτω Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις.

 

Η Ε.ΨΥ.ΜΕ είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται κυρίως σε κατοίκους του Πειραιά και των όμορων δήμων με αυτισμό, νοητική αναπηρία και ήπια ψυχιατρικά αλλά και τους κηδεμόνες – φροντιστές τους. Η Ε.ΨΥ.ΜΕ στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ενισχύοντας την κοινωνική σταθερότητα και την ψυχική υγεία των ωφελουμένων από τα προγράμματα της. Τα προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τα Κέντρα Ημερησίας φροντίδας είναι προσεχτικά σχεδιασμένα με κατεύθυνση τις πολυποίκιλες ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Μάρκου Μπότσαρη 33, Δραπετσώνα, 18648
Τηλέφωνο: 210-4635391, Φαξ: 210-4419181
web: www.epsyme.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Η ΠΕΨΑΕΕ είναι ένα Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Βασική επιδίωξη μας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και η διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Η ΠΕΨΑΕΕ παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερα από 450 άτομα το μήνα, μέσα από τις παρακάτω Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης: Το Οικοτροφείο «Αθηνά», Το Κέντρο Ημέρας «….στο κέντρο της πόλης» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου».

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ηπείρου 41, Αθήνα, Τ.Κ 104 39
Τ. 210 8818946
F. 210 5245302 
www.pepsaee.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  

H ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση, Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον, είναι μια Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2006, ενώ το 2008 έγινε μέλος της αντίστοιχης ευρωπαϊκής εταιρείας, EPDA - European Parkinson’s Disease Association. Οι σκοποί της αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών, την ενημέρωση, την εκπαίδευση αναφορικά με τη νόσο, τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για τη θεραπεία της νόσου.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Γραμμή Βοήθειας Πάρκινσον:  210. 222 44 66 (10:00-18:00)
Facebook:  EPIKOYROS.kinesis
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.parkinsonportal.gr