Το Επίσημο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΕΓΑΣ αλλάζει και αναβαθμίζεται. Μετά την επιτυχημένη επιστροφή στην αγωνιστική δράση το 2021, ο ΣΕΓΑΣ προχωράει και χαράζει μια νέα στρατηγική με ευρύτερο σκοπό να «αγκαλιάσει» την κοινωνία και να λειτουργήσει ως ένα δυνατό όχημα αλληλεγγύης!

Τα τελευταία 5 χρόνια ο ΣΕΓΑΣ με όχημα τη δυναμική των δύο μεγαλύτερων δρομικών γεγονότων στην χώρα (Ημιμαραθώνιος & Μαραθώνιος Αθήνας) έχει συνεργαστεί άμεσα με περίπου 35 διαφορετικές Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και όχι μόνο δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, και έχει συγκεντρώσει περίπου 600.000€ μόνο γι’ αυτές αποκλειστικά και μόνο μέσω του fundraising των εγγραφών συμμετοχής. Εάν δε, συνυπολογίσουμε τις παράλληλες δράσεις των χορηγών μας την τελευταία 5ετία, με το ηχηρό παράδειγμα την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», τότε το συνολικό αντίκτυπο αγγίζει τα 9.000.000€!

Το Κοινωνικό Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να αναδείξουν τις δράσεις τους και να αναπτύξουν πόρους μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στα δύο μεγαλύτερα δρομικά/μαζικά γεγονότα της χώρας.

Από φέτος δίνουμε τη δυνατότητα για δύο επίπεδα συνεργασίας, με τα αντίστοιχα προνόμια:

Επίπεδο 1 / Charity Level Partner 1

Επίπεδο 2 / Charity Level Partner 2

Για να θεωρηθεί η αίτηση σας έγκυρη και να μπορέσετε να ενταχθείτε σε κάποιο από τα δύο επίπεδα, ιδανικά θα πρέπει να πληροίτε τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Για το Επίπεδο 1:
Δέσμευση τουλάχιστον 25 εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022 και 50 εγγραφών για το Μαραθώνιο Αθήνας 2022
Για το Επίπεδο 2:
Δέσμευση τουλάχιστον 50 εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022 και 100 εγγραφών για το Μαραθώνιο Αθήνας 2022.

Με τον παραπάνω ελάχιστο αριθμό εγγραφών και με δεδομένο πως θα τις διανείμετε στο κοινό σας με το αντίστοιχο πρόσθετο ποσό δωρεάς που σας ικανοποιεί, στοχεύουμε στο μέγιστο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο!

Παράλληλα, κριτήρια επιλογής θα αποτελέσουν:
•    Μέγεθος οργάνωσης & χρόνια λειτουργίας
•    Κοινωνικό Αποτύπωμα της οργάνωσης σας
•    Πεδίο Δράσης & κοινό στο οποίο απευθύνεστε
•    Τυχόν προηγούμενη συμμετοχή είτε στο Πρόγραμμα είτε ως απλή Ομαδική Εγγραφή σε κάποια από τις διοργανώσεις μας θα εκτιμηθεί

Για την επιλογή της κάθε οργάνωσης ο ΣΕΓΑΣ στοχεύει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα δράσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς μας να μπορέσουν να τρέξουν για έναν σκοπό που θέλουν να υποστηρίξουν. Από οργανώσεις με πόρους και δυνατότητες που απευθύνονται και έχουν πρόσβαση σε μεγάλο κοινό, αλλά και φυσικά νέες οργανώσεις που ξεκινούν τώρα την δράση τους. Ο σκοπός μας είναι να συμπεριλάβουμε μια ποικιλία και να είμαστε απόλυτα αντιπροσωπευτικοί στις ανάγκες της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν και θα εκτιμηθούν με διαφάνεια και λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σας στο κομμάτι των εγγραφών, την προτίμηση των δρομέων για δωρεά σε προηγούμενα έτη (πχ. κάποια οργάνωση με περιορισμένο αριθμό εγγραφών που μπορεί να έχει μεγάλο έρεισμα στους δρομείς), αλλά και το μέγεθος του προγράμματος το οποίο θα είναι συγκεκριμένο.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενταχθείτε στο Πρόγραμμα ως Επίσημη Συνεργαζόμενη ΜΚΟ (Official Charity Partner) θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής έως τις 25/1/2022. Αφού λάβουμε τα σχετικά αιτήματα θα σας ενημερώσουμε εντός Φεβρουαρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..