1. Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος εθελοντής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας; πού βρίσκω τους όρους συμμετοχής και διάφορες πληροφορίες;

2. Είμαι μαθητής, μπορώ να γίνω εθελοντής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας;

3. Πότε μπορώ να υποβάλλω την αίτηση εθελοντισμού για τον 9o Ημιμαραθώνιο Αθήνας;

4. Τί κάνω ως εθελοντής του Ημιμαραθωνίου Αθήνας;

5. Μπορώ να επιλέξω τη θέση στην οποία θα τοποθετηθώ;

6. Μπορώ να τοποθετηθώ στην ίδια θέση με τους φίλους μου;

7. Πώς θα ενημερωθώ για τη θέση στην οποία έχω τοποθετηθεί;

8. Έχω πάρει το t-shirt και τη διαπίστευση της διοργάνωσης αλλά τελικά δεν συμμετείχα την ημέρα του Αγώνα. Επίσης δεν ενημέρωσα για την απουσία μου. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

9. Ποια θα είναι η διάρκεια της εθελοντικής απασχόλησης την ημέρα της διοργάνωσης;

10. Είναι υποχρεωτικό να παραμείνω στη θέση που έχω τοποθετηθεί έως το τέλος της βάρδιας;

11. Θα παρακολουθήσω κάποια εκπαίδευση πριν τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση; 

12. Μπορώ να τρέξω σε κάποιον από τους Αγώνες και να βοηθήσω ως εθελοντής μετά;

13. Πώς ακυρώνω τη συμμετοχή μου; μπορεί να στείλω κάποιο φίλο στη θέση μου;

14. Είμαι εθελοντής/εθελόντρια, μπορώ να φέρω μαζί τα παιδιά μου;

15. Τι πρέπει να φοράω την ημέρα της διοργάνωσης;

16. Υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων την ημέρα της διοργάνωσης;

17. Ο καιρός την ημέρα του αγώνα είναι άσχημος, βροχερός, ο αγώνας θα γίνει;

18. Αν χαθεί ή καταστραφεί το t-shirt που πήρα από τη διοργάνωση μπορώ να το αντικαταστήσω με άλλο;

19. Μετά τη διοργάνωση πρέπει να επιστρέψω τα ρούχα και τη διαπίστευση που πήρα;

20. Χρειάζομαι συγκεκριμένες δεξιότητες ή προσόντα για να γίνω εθελοντής;

21. Πρέπει να κατοικώ στην Αθήνα για να γίνω εθελοντής του αγώνα;

22. Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι λαμβάνω τα e-mail που αποστέλλονται από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού;

23. Ποιός εθελοντής λαμβάνει βεβαίωση συμμετοχής, πότε και πώς;

 

 

1. Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος εθελοντής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας; πού βρίσκω τους όρους συμμετοχής και διάφορες πληροφορίες; 

Για να γίνει κάποιος εθελοντής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να συμπληρώσει την αίτηση εθελοντισμού. Ολες οι πληροφορίες για την αίτηση, τη συμμετοχή και τον αγώνα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα, στην καρτέλα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ/ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

2. Είμαι ανήλικος (μαθητής), μπορώ να γίνω εθελοντής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας;

Οι μαθητές Γυμνασίου και άνω μπορούν να γίνουν εθελοντές (εάν είναι μεγαλύτεροι των 13 ετών) και συμμετέχουν είτε μέσω ομαδικής συμμετοχής π.χ. με σχολείο, σύλλογο, προσκόπους/οδηγούς, δηλαδή με ομάδα που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης, είτε ατομικά εάν συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα εθελοντή.

 

3. Πότε μπορώ να υποβάλλω την αίτηση εθελοντισμού για τον 8o Ημιμαραθώνιο Αθήνας;

Η αίτηση εθελοντισμού για τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα διοργάνωσης από 18-01-2019 έως 08-03-2019.

 

4. Τί κάνω ως εθελοντής του Ημιμαραθωνίου Αθήνας;

Οι εθελοντές μέσω της απασχόλησής τους υποστηρίζουν τον Αγώνα και τους αθλητές. Ολες οι θέσεις είναι σημαντικές γιατί στηρίζουν το στόχο του τερματισμού για κάθε αθλητή. Οι τομείς εθελοντικής απασχόλησης την ημέρα του αγώνα αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο "Τομείς Εθελοντικής Απασχόλησης"

 

5. Μπορώ να επιλέξω τη θέση στην οποία θα τοποθετηθώ;

Οταν συμπληρώνετε την αίτηση, μπορείτε να επιλέξετε τη θέση που επιθυμείτε να τοποθετηθείτε. Υπάρχει η πιθανότητα να τοποθετηθείτε αλλού εάν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών στη θέση που επιθυμείτε. Γενικά οι εθελοντές τοποθετούνται σύμφωνα με την επιθυμία τους αλλά και με ορθολογικά κριτήρια σύμφωνα με τις ανάγκες του αγώνα.

 

6. Μπορώ να τοποθετηθώ στην ίδια θέση με τους φίλους μου;

Ναι, με την προϋπόθεση ότι θα το δηλώσετε στο σχετικό πεδίο στην αίτηση εθελοντισμού.  Εάν είστε περισσότεροι από 3 φίλοι, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε όλοι το ίδιο όνομα ως αναφορά. 

 

7. Πώς θα ενημερωθώ για τη θέση στην οποία έχω τοποθετηθεί;

Περίπου ένα 15 μέρες πριν τον αγώνα, θα σας σταλεί email με τη θέσης απασχόλησής σας.

  

8. Έχω πάρει το ρουχισμό και τη διαπίστευση της διοργάνωσης αλλά τελικά δεν συμμετείχα την ημέρα του Αγώνα. Επίσης δεν ενημέρωσα για την απουσία μου. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Ναι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα την ημέρα του αγώνα όταν θα μείνει η θέση σας κενή και χωρίς αντικαταστάτη, άρα η υποστήριξη του σταθμού στους αθλητές θα είναι ελλειπής. Πέραν αυτού όσοι δεν ενημερώνουν σημαίνει ότι δεν επιδεικνύουν ομαδικό πνεύμα απαραίτητο για τον αγώνα και το πρόγραμμα εθελοντισμού, κατά συνέπεια την επόμενη φορά που θα υποβληθεί αίτηση δε θα γίνει αποδεκτή.

 

9. Ποια θα είναι η διάρκεια εθελοντικής απασχόλησης την ημέρα της διοργάνωσης;

Η εθελοντική απασχόληση την ημέρα του Αγώνα εξαρτάται από τη θέση στην οποία έχετε τοποθετηθεί. Η ώρα έναρξης είναι μεταξύ 07.00-08:00 και η λήξης μεταξύ 13:00-14.00. Η λήξη ορίζεται από τον ομαδάρχη, με το πέρας λειτουργίας του σταθμού. Μπορεί να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στην ώρα λήξης ανάλογα με την έκβαση το αγώνα. 

 

10. Είναι υποχρεωτικό να παραμείνω στη θέση που έχω τοποθετηθεί έως το τέλος της βάρδιας;

Είναι απαραίτητο, γιατί ο κάθε ένας εθελοντής/εθελόντρια είναι μέλος μίας ομάδας και η κάθε ομάδα υποστηρίζει με τη δική της δυναμική τους αθλητές ανάλογα με τη θέση που έχει τοποθετηθεί, όποια κι αν είναι αυτή. Όποιος αποχωρήσει νωρίτερα αποδυναμώνει την ομάδα από το στόχο και τη λειτουργία της. Για το λόγο αυτό, όλοι οι εθελοντές έχουν την ίδια δυνατότητα να αποδεχθούν ή απορρίψουν τη θέση που τους προτείνεται.

Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, όμως για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα, όλοι, απαρέγκλιτα, με την αποδοχή της θέσης αποδέχονται τους κανόνες συμμετοχής και την ημέρα του αγώνα ακολουθούν τις οδηγίες του ομαδάρχη του σταθμού μέχρι τη λήξη της βάρδιας. 

 

11. Θα παρακολουθήσω κάποια εκπαίδευση πριν τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση;

Υπάρχουν δύο εκπαιδεύσεις. Η γενική που αφορά τους νέους εθελοντές, γίνεται από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού και στόχο της έχει να παρουσιάσει τον αγώνα, την αγωνιστική εγκατάσταση και το πρόγραμμα εθελοντισμού. Και η ειδική που αφορά τη λειτουργία της τοποθέτηση, γίνεται από τον ομαδάρχη ή τον υπεύθυνο της εγκατάστασης με τον οποίο θα συνεργαστείτε και στόχο της έχει να παρουσιάσει την λειτουργία της συγκεκριμένης θέσης, τί θα πρέπει να κάνει στο σημείο εκείνο ο κάθε εθελοντής. Η γενική γίνεται ένα μήνα πριν τον αγώνα, η ειδική γίνεται στην αγωνιστική εγκατάσταση ή την προηγούμενη ή την ίδια μέρα πριν την έναρξη της βάρδιας. 

 

12. Μπορώ να τρέξω σε κάποιον από τους Αγώνες και να είμαι ως εθελοντής μετά;

Όχι, σε αυτό τον αγώνα δεν είναι δυνατό διότι οι ώρες εθελοντικής προσφοράς συμπίπτουν με το ωράριο των δρομέων. Όσοι επιλέξουν να τρέξουν δεν μπορούν να γίνουν εθελοντές. 

 

13.  Πως ακυρώνω την συμμετοχή μου; μπορώ να στείλω κάποιο φίλο στη θέση μου; 

Η συμμετοχή ακυρώνεται με γραπτή ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος εθελοντισμού, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να γίνει άμεση αντικατάσταση.

Οχι, δεν μπορείτε απλώς να στείλετε κάποιο φίλο σας την ημέρα του αγώνα. Η αντικατάσταση γίνεται μόνο από το Γραφείο Εθελοντισμού, με εθελοντή που είναι εγγεγραμμένος στο πρόγραμμα για τον εξής λόγο: στη διοργάνωση ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, όλοι οι εθελοντές ασφαλίζονται προληπτικά (με τα στοιχεία που υπάρχουν στην αίτηση), από ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που ασφαλίζει ΚΑΙ το προσωπικό της διοργάνωσης για την ημέρα του αγώνα. Αρα όποιος εμφανιστεί την ημέρα του αγώνα χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στο πρόγραμμα εθελοντισμού δεν μπορεί να συμμετέχει.

  

14.  Είμαι εθελοντής, μπορώ να φέρω μαζί μου τα παιδιά μου ;

Δεν συνιστάται η παρουσία των ανήλικων μικρότερων των 13 ετών δίπλα στους εθελοντές σε όλες τις θέσεις εθελοντικής απασχόλησης λόγω της μαζικής προσέλευσης αθλητών και θεατών και του αυξημένου κινδύνου να χαθούν στο πλήθος.  

 

15. Τι πρέπει να φοράω την ημέρα της διοργάνωσης;

Όλοι οι εθελοντές φοράνε υποχρεωτικά το t-shirt της διοργάνωσης και την προσωπική τους διαπίστευση. Συνιστώνται άνετα υποδήματα και ρούχα.

 

16. Υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων την ημέρα της διοργάνωσης;

Όχι, δεν υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

 

17. O καιρός την ημέρα του αγώνα είναι βροχερός, ο αγώνας θα γίνει;

Ο αγώνας πραγματοποιείται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες εκτός και αν υπάρξουν έκτακτες περιπτώσεις καθυστέρησης, αναβολής ή ακύρωσης του αγώνα.

 

18. Αν χαθεί ή καταστραφεί το t-shirt που πήρα από τη διοργάνωση μπορώ να το αντικαταστήσω με άλλο;

Όχι, είναι ευθύνη του εθελοντή να διαφυλάξει το t-shirt της διοργάνωσης μέχρι την ημέρα του αγώνα.

 

19. Μετά τη διοργάνωση πρέπει να επιστρέψω τα ρούχα και τη διαπίστευση που πήρα;

Όχι. Ό,τι παραλάβατε αποτελεί αναμνηστικό δώρο της συμμετοχής.

 

20. Χρειάζομαι συγκεκριμένες δεξιότητες ή προσόντα για να γίνω εθελοντής;

Οχι, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες ή προσόντα για τις περισσότερες θέσεις εθελοντικής απασχόλησης, αν και ο κάθε σταθμός απασχόλησης έχει ιδιαιτερότητες γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των δρομέων και του αγώνα. Είναι απαραίτητη η καλή διάθεση, το κέφι, το χαμόγελο, η όρεξη για συνεργασία και για τη χαρά από την ανιδιοτελή προσφορά!

Για τους νέους εθελοντές είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν τη γενική εκπαίδευση την πρώτη φορά που συμμετέχουν. Για τους παλιούς συνιστάται για να θυμηθούν την εγκατάσταση, τις θέσεις και τη συνεργασία που διέπει όλους τους σταθμούς στον επερχόμενο αγώνα. 

 

21.Πρέπει να κατοικώ στην Αθήνα για να γίνω εθελοντής του αγώνα;

Όχι, όμως εάν μένετε εκτός Αθηνών, θα χρειαστεί να μεριμνήσετε οι ίδιοι για τη διαμονή σας στην Αθήνα. 

 

22.Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι λαμβάνω τα e-mail που αποστέλλονται από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού;

 

Για όποια διευκρίνιση οι εθελοντές παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του προγράμματος εθελοντισμού και μόνο. Βάση προγραμματισμού μας λαμβάνετε νέα με e-mail στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει και εφόσον έχετε συναινέσει. Συμπληρωματικό περιεχόμενο αναρτάται πάντα στην ιστοσελίδα του αγώνα στην καρτέλα ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος εθελοντισμού (Facebook). Για το λόγο αυτό συνιστούμε να παρακολουθείτε τα μηνύματα στο e-mail σας σε κύρια, ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Ειδικά για όσους χρησιμοποιούν το gmail να ελέγχουν όλες τις καρτέλες και κύρια/κοινωνικά/προσφορές/ενημερώσεις). 

 

23. Ποιός εθελοντής λαμβάνει βεβαίωση συμμετοχής, πότε και πώς;

Βεβαίωση συμμετοχής δίνεται στους εθελοντές που συμμετείχαν την ημέρα του αγώνα και έχει σημειώσει ο ομαδάρχης την παρουσία τους στο σταθμό. Οι βεβαιώσεις ανεβαίνουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελιδα, για να τις κατεβάσετε ηλεκτρονικά ή/και να τις τυπώσετε, ένα μήνα μετά τον αγώνα. Η βεβαίωση δεν αφορά την προαιρετική συμμετοχή στην προετοιμασία του αγώνα. Βεβαίωση δε δίνεται σε όσους αλλάζουν αυτόβουλα θέση εθελοντικής απασχόλησης ακόμα κι αν σημειώσει ο ομαδάρχης παρουσία.