Ηλεκτρονική χρονομέτρηση των δρομέων στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ αλλά και τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Ημιμαραθωνίου και των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 3χλμ, καθώς και τη σχετική έκδοση των αποτελεσμάτων του αγώνα έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία Χρονομέτρησης.

Προκειμένου να καταγραφεί ο χρόνος τερματισμού αλλά και οι ενδιάμεσοι χρόνοι των συμμετεχόντων και οι δρομείς να εμφανίζονται στα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα, θα πρέπει όλοι οι δρομείς:

- Να φέρουν επάνω τους το chip χρονομέτρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα σύμφωνα με τις οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής – Το chip χρονομέτρησης βρίσκεται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του δρομέα. Κατά συνέπεια ο δρομέας θα πρέπει να φέρει επάνω του τον αριθμό συμμετοχής του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

- Να περάσουν πάνω από όλους τους τάπητες χρονομέτρησης τόσο στην αφετηρία, τον τερματισμό του αγώνα όσο και στους ενδιάμεσους σταθμούς (εάν υπάρχουν).

Το chip χρονομέτρησης οι δρομείς το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών του αγώνα (το chip χρονομέτρησης βρίσκεται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του δρομέα).

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΕΑΝ ΔΕ ΦΕΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ CHIP ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Συνολικός και Καθαρός χρόνος

a) Συνολικός χρόνος

Ο επίσημος χρόνος είναι ο συνολικός χρόνος! Ο συνολικός χρόνος ξεκινά να μετρά από την πιστολιά του αφέτη και σταματά μόλις περάσετε την γραμμή του τερματισμού (και τους δύο διαδρόμους). Ο συνολικός χρόνος αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

b) Καθαρός χρόνος

Ο καθαρός χρόνος ξεκινά από την στιγμή που θα περάσετε και τους δύο διαδρόμους στη γραμμή εκκίνησης και σταματά μόλις περάσετε και τους δύο διαδρόμους στον τερματισμό. Η καταγραφή του καθαρού χρόνου προσφέρεται ως επιπλέον παροχή. Ο καθαρός χρόνος εμφανίζεται επίσης στο Πιστοποιητικό Συμμετοχής σας μαζί με τον συνολικό σας χρόνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή με την χρησιμοποίηση των CHIPS ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ είναι δυνατή η μέτρηση του καθαρού χρόνου (net time) επίδοσης όλων των αθλητών, δεν υπάρχει κανένας λόγος συνωστισμού στη γραμμή της εκκίνησης. Τα CHIPS ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ παρέχουν τη δυνατότητα καταγραφής των ενδιάμεσων χρόνων των δρομέων στα σημεία που έχουν καθοριστεί από τους διοργανωτές.