Το Επίσημο Κοινωνικό Πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ αλλάζει και αναβαθμίζεται.

Μετά την επιτυχημένη επιστροφή στην αγωνιστική δράση το 2022, ο ΣΕΓΑΣ προχωράει και χαράζει μια νέα στρατηγική με ευρύτερο σκοπό να «αγκαλιάσει» την κοινωνία και να λειτουργήσει ως ένα δυνατό όχημα αλληλεγγύης!

Τα τελευταία 6 χρόνια ο ΣΕΓΑΣ με όχημα τη δυναμική των δύο μεγαλύτερων δρομικών γεγονότων στην χώρα (Ημιμαραθώνιος & Μαραθώνιος Αθήνας) έχει συνεργαστεί άμεσα με περίπου 35 διαφορετικές Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και όχι μόνο δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, και έχει συγκεντρώσει περίπου 600.000€ μόνο γι’ αυτές αποκλειστικά και μόνο μέσω του fundraising των εγγραφών συμμετοχής. Εάν δε, συνυπολογίσουμε τις παράλληλες δράσεις των χορηγών μας την τελευταία 5ετία, με το ηχηρό παράδειγμα την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», τότε το συνολικό αντίκτυπο αγγίζει τα 9.000.000€!


ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Το Κοινωνικό Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να αναδείξουν τις δράσεις τους και να αναπτύξουν πόρους μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στα δύο μεγαλύτερα δρομικά/μαζικά γεγονότα της χώρας.
Από φέτος δίνουμε τη δυνατότητα για δύο επίπεδα συνεργασίας, με τα αντίστοιχα προνόμια:

•    Επίπεδο 1 / Charity Partner Level 1
•    Επίπεδο 2 / Charity Partner Level 2

Κριτήρια επιλογής θα αποτελέσουν:

i. Μέγεθος οργάνωσης & χρόνια λειτουργίας
ii. Κοινωνικό Αποτύπωμα της οργάνωσης σας
iii. Πεδίο Δράσης & κοινό στο οποίο απευθύνεστε
iv. Επιθυμητός αριθμός εγγραφών για κάθε διοργάνωση
v. Τυχόν προηγούμενη συμμετοχή είτε στο Πρόγραμμα είτε ως απλή Ομαδική Εγγραφή σε κάποια από τις διοργανώσεις μας θα εκτιμηθεί

Για την επιλογή της κάθε οργάνωσης ο ΣΕΓΑΣ στοχεύει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα δράσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς μας να μπορέσουν να τρέξουν για έναν σκοπό που θέλουν να υποστηρίξουν. Από οργανώσεις με πόρους και δυνατότητες που απευθύνονται και έχουν πρόσβαση σε μεγάλο κοινό, αλλά και φυσικά νέες οργανώσεις που ξεκινούν τώρα την δράση τους. Ο σκοπός μας είναι να συμπεριλάβουμε μια ποικιλία και να είμαστε απόλυτα αντιπροσωπευτικοί στις ανάγκες της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν και θα εκτιμηθούν με διαφάνεια και λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σας στο κομμάτι των εγγραφών, την προτίμηση των δρομέων για δωρεά σε προηγούμενα έτη (πχ. κάποια οργάνωση με περιορισμένο αριθμό εγγραφών που μπορεί να έχει μεγάλο έρεισμα στους δρομείς), αλλά και το μέγεθος του προγράμματος το οποίο θα είναι συγκεκριμένο.