«Τρέχοντας στην Αθήνα» - χιλιάδες δρομείς την Κυριακή 20/5

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον πρώτο αγώνα Ακρόπολις Half Marathon - Athens Run 2012, ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας.

Εκτός του αγώνα Ημι-Μαραθωνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 8.000 και 3.000 μ. καθώς και δρόμο 700 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη.

 

 

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αθηναίων για τη διεξαγωγή μιας αγωνιστικής εκδήλωσης με πολλαπλά μηνύματα.

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας δημιούργησαν ένα καινούργιο ετήσιο θεσμό Αγώνων δρόμου και πιστεύουμε πως και αυτός ο θεσμός θα έχει διάρκεια.

Η πολύχρονη και δοκιμασμένη τεχνογνωσία των δύο φορέων, η συνεχής ανάδειξη της πόλης των Αθηνών και η ανάγκη να δίδονται κίνητρα για άθληση στους πολίτες όλων των ηλικιών οδήγησε στην διαμόρφωση του πλαισίου των δύο φορέων.

Παράλληλα με τον διεθνή Ημιμαραθώνιο, θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη απόσταση είναι στο πρόγραμμα τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής  και συμπλήρωσε: «Η διαδρομή θα περάσει από ιστορικά σημεία της πόλης που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της χώρας. Στην εκκίνηση θα βρεθούν περίπου 5.000 δρομείς, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό αφού οι εγγραφές συνεχίζονται, 2.000 στον Ημιμαραθώνιο, 1.500 στα 8χλμ, 1.000 στα 3χλμ και 100 περίπου στα 700 μ. για να διατρέξουν την ιστορία της πόλης των Αθηνών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στο νέο ετήσιο θεσμό αγώνων δρόμου «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ HALF MARATHON - ATHENS RUN 2012». Πρόκειται για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Ακρόπολις» 21.100 μ. και τους παράλληλους Αγώνες Δρόμου «Τρέχοντας στην Αθήνα» 8χλμ και 3χλμ καθώς και 700 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Η εκδήλωση διοργανώνεται για πρώτη χρονιά από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον ΣΕΓΑΣ, έξι μήνες πριν τον διεθνή «Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών» και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας», είπε η κ. Ψαράκη και συμπλήρωσε: «Σ' αυτή την αφετηρία στεκόμαστε μαζί. Τρέχουμε... αναζητώντας το μύθο και την ιστορία της πόλης μας. Ανακαλύπτoυμε την Αθήνα του χτες ... σήμερα. Μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε την ποιοτική αναβάθμιση της Αθήνας, να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας, να ζήσουμε στην πόλη μας ήσυχα και ειρηνικά. Αυτή η πόλη μας χρειάζεται αυτή την πόλη την χρειαζόμαστε κι  εμείς. Ο Δήμος Αθηναίων, ευαισθητοποιημένος σε θέματα Αθλητισμού, στηρίζει και καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και υποστηρίζει τις εκδηλώσεις εκείνες που προασπίζουν και προάγουν την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος. «Πάρε ανάσα,» λοιπόν στις 20 Μαΐου και «έλα να τρέξουμε την ιστορία της πόλης μας»!».

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία μπροστά στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου και τερματισμό στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στις 9 το πρωί για τις διαδρομές του Ημιαραθωνίου (21.100μ) και του αγώνα δρόμου των 8χλμ. Η διαδρομή των 700μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες θα ξεκινήσει στις 10.30 ενώ των 3χλμ. στις 11.00.