Το κέντρο της Αθήνας θα φορέσει αύριο τα καλά του και θα υποδεχθεί περίπου 12.000 δρομείς, που θα πάρουν μέρος στον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας και στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το ενδιαφέρον των δρομέων είναι εξαιρετικά μεγάλο, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός, ότι πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στο γυμναστήριο του Φωκιανού, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, τα 5χλμ και τα 3χλμ Wind. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και κύριο χορηγό την BMW Hellas, είναι το κορυφαίο γεγονός, που γίνεται στην Αθήνα την Άνοιξη, όχι μόνο λόγω της αθλητικής, αλλά της πολιτιστικής και τουριστικής του δράσης.

Μεγάλος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των θεατών, που θα βρεθούν είτε στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει εκκίνηση και τερματισμός, είτε κατά μήκος της διαδρομής.

Παράλληλα με τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας γίνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου.

Στην διοργάνωση έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν ορισμένοι από τους κορυφαίους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων. Στους άνδρες θα συμμετάσχει ο Μιχάλης Παρμάκης, αλλά και ο δεύτερος της περσινής διοργάνωσης Γιώργος Καραβίδας.

Στις γυναίκες, τον πρώτο λόγο θα έχει η Μάγδα Γαζέα, νικήτρια πριν από λίγους μήνες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική θα είναι η Ντενίζ Δημάκη. Οι δύο αθλήτριες είχαν πρωταγωνιστήσει και στο περσινό πρωτάθλημα, με την Γαζέα να κατακτά την πρώτη θέση και την Δημάκη να ακολουθεί.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 08.00, ένα τέταρτο αργότερα θα ξεκινήσουν τα 3χλμ Wind και στις 10.30 θα ακουστεί η πιστολιά για την απόσταση των 5χλμ, στην οποια θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 5.500 δρομείς.

Στην προσπάθεια για να στεφθεί από επιτυχία η διοργάνωση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας που με απόφασή του θα ανοίξει τα καταστήματα μια ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη, από τις 11 δηλαδή στις 12 ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και οι δρομείς και όσοι κατέβουν στο κέντρο για να κάνουν τα ψώνια τους.

Οι αγώνες θα μεταδοθουν σε μαγνητοσκόπηση απο τις 14.00 έως τις 17.00 από την ΔΤ.