Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο μεγάλο αγώνα δρόμου της χρονιάς, τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας που διοργανώνει  ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής , έχει ξεκινήσει.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι τις 4 Μαΐου για να γεμίσει χρώματα το κέντρο της πρωτεύουσας, «για να γίνουμε εμείς το κέντρο της πόλης μας» όπως είναι το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης.

Ήδη τα μηνύματα από την υποβολή συμμετοχών , τόσο για τον ΗμιΜαραθώνιο όσο και για τους αγώνες  5χλμ και 3χλμ που θα γίνουν παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα κι όλα δείχνουν ότι το ρεκόρ των 10.000 δρομέων που πήραν μέρος στον περσινό αγώνα θα καταρριφθεί κατά πολύ φέτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον ΗμιΜαραθώνιο και τα 5 χλμ μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.athinahalfmarathon.gr  ενώ για τον Αγώνα 3χλμ WIND  από την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα με τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο της Αθήνας θα διεξαχθεί και το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΗμιΜαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.

Την Κυριακή 4 Μαΐου η Αθήνα αλλάζει εικόνα  και όλοι μετέχουν στη μεγάλη γιορτή. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, έχει ανακοινώσει ότι τα καταστήματα του κέντρου θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι (η συγκεκριμένη Κυριακή έχει επιλεγεί στις ελάχιστες του έτους που παραμένουν ανοιχτά τα μαγαζιά του κέντρου) προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυρίως οι δρομείς νωρίς το πρωί για την ομαλή προσέλευσή τους στο χώρο της εκκίνησης στη πλατεία Συντάγματος.

Ο ΗμιΜαραθώνιος της Αθήνας αν και συμπληρώνει μόλις τρία χρόνια ζωής έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει ψηλά στον μακρύ κατάλογο των αθλητικών γεγονότων που φιλοξενεί η πρωτεύουσα αλλά οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εκεί. Με την συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού της BMW και των άλλων υποστηρικτών του πλησιάζει τα επίπεδου του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το οποίου είναι ο μεγάλος προπομπός και για πολλούς δρομείς ο προθάλαμος για να συμμετάσχουν στον ιστορικό αγώνα.