Ηλικιακό Όριο Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένος το 2010 και μεγαλύτερος).

Ειδική Προϋπόθεση Συμμετοχής λόγω COVID-19

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στους αγώνες της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, διατηρούν οι δρομείς που θα έχουν έγκυρο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19, έως και την ημέρα του αγώνα. Η συμμετοχή στη διοργάνωση με επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR, Rapid, Self-test) ΔΕΝ είναι εφικτή σε καμία περίπτωση.

Διαβάστε το προς έγκριση Υγειονομικό Πρωτόκολλο της διοργάνωσης εδώ.

Παραλαβή Υλικού του Αγώνα από την EXPO- Κέντρο Εγγραφών

Όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό συμμετοχής στον Αγώνα από την EXPO - Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, 11854 - Γκάζι, Αθήνα) και θα είναι ανοικτή για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022: 10.00 - 20.00
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022: 10.00 – 18.00


Ώρα Εκκίνησης - Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα

Ο  Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει στις 11.45πμ και θα ολοκληρωθεί στις 13.12μμ.

*Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ της διοργάνωσης θα γίνει σε μία μόνο ενότητα.


Υγεία Συμμετεχόντων

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία των συμμετεχόντων και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής καρδιολογικό πρόβλημα. Επίσης, συνιστάται σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως ηλικίας να προβούν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις από κανένα αθλητή-αθλήτρια, δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.


Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του Αγώνα Δρόμου 5χλμ λειτουργεί σταθμός υποστήριξης των συμμετεχόντων δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους δρομείς στην Αφετηρία, στον Τερματισμό αλλά και στον ενδιάμεσο σταθμό υποστήριξης.


Έπαθλα

Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν επιτυχώς τον αγώνα απονέμεται αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού.