Η είσοδος δρομέων και επισκεπτών στην EXPO - Κέντρο Εγγραφών θα είναι εφικτή ΜΟΝΟ με επίδειξη έγκυρου Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19.Η EXPO - Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό συμμετοχής στον Αγώνα, θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και θα είναι ανοικτή για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022: 10.00 - 20.00
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022: 10.00 – 18.00

Σημειώνεται πως το Σάββατο 19 Μαρτίου η Έκθεση (EXPO) της διοργάνωσης θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20.00.


Όλοι οι δρομείς που έχουν επιτυχώς εγγραφεί σε αγώνα της διοργάνωσης θα λάβουν επτά (7) ημέρες περίπου πριν τον αγώνα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που θα τους γνωστοποιεί τον αριθμό συμμετοχής τους. Ο δρομέας που έχει ήδη λάβει το παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα (email) κατευθύνεται, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής του, στον αντίστοιχο Σταθμό Διανομής, από όπου - επιδεικνύοντας αντίγραφο του ηλεκτρονικού αυτού μηνύματος, την ταυτότητα ή το διαβατήριό του (ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης), καθώς και το έγκυρο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19 - παραλαμβάνει φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής του (και ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό του αγώνα. Σημειώνεται ότι, χωρίς την επίδειξη όλων των παραπάνω ΔΕΝ είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού και του υλικού συμμετοχής του δρομέα.

Στην περίπτωση που δρομέας αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον υλικό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο, το οποίο θα έχει έγκυρο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει, θα πρέπει να έχει μαζί του τα παρακάτω έγγραφα του εγγεγραμμένου δρομέα:
α) μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή διαβατηρίου (ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης),
β) αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής, καθώς και
γ) αντίγραφο του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19 του δρομέα.
Διαφορετικά ΔΕΝ θα είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού και του υλικού συμμετοχής του δρομέα.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ EXPO - ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Προκειμένου να εξυπηρετήσει το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων στη διοργάνωση, η EXPO - Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει με τους παρακάτω κανόνες:

1. Οι Συμμετέχοντες Δρομείς που θα επισκεφτούν την EXPO - Κέντρο Εγγραφών για να παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής και το υλικό του αγώνα θα εξυπηρετηθούν από την Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Μαρτίου, με βάση τον Αγώνα στον οποίο συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται, εφόσον είναι εφικτό από τους δρομείς, να παραλαμβάνουν το υλικό συμμετοχής τους βάση του παρακάτω χρονοδιαγράμματος:

• Αγώνας Δρόμου 5χλμ: Πέμπτη 17 Μαρτίου, από τις 13.00 έως τις 20.00.

• Ημιμαραθώνιος Δρόμος: Παρασκευή 18 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 20.00 & Σάββατο 19 Μαρτίου, από τις 10.00 έως τις 18.00.

2. Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, ο συμμετέχων (ή ο εκπρόσωπός του, που έχει προσέλθει για να παραλάβει τον αριθμό συμμετοχής και το υλικό του αγώνα εκ μέρους του) επιδεικνύει στους υπευθύνους της διοργάνωσης το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19, το οποίο ελέγχεται για την εγκυρότητα και την ισχύ του μέσω ειδικής εφαρμογής.

3. Ο χώρος της EXPO θα είναι διατεταγμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετείται η τήρηση της απαιτούμενης φυσικής απόστασης τουλάχιστον 1,5μ μεταξύ των παρευρισκομένων.

4. Η είσοδος στον χώρο της EXPO θα γίνεται σταδιακά και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου παρευρισκομένων. Στην είσοδο της EXPO θα υπάρχει προσωπικό που θα παρακολουθεί τη ροή του κόσμου και θα διακόπτει προσωρινά την είσοδο σε περίπτωση που εντός του χώρου βρίσκεται ήδη ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών.

5. Κατά την άφιξή τους στον χώρο της EXPO θα υπενθυμίζεται στους συμμετέχοντες/ επισκέπτες η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας για όσο χρόνο παραμένουν στο χώρο. Επιπλέον, σε κάθε σταθμό διανομής αριθμών συμμετοχής θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό υγρό.

6. Ειδικά για την περίπτωση ομαδικών εγγραφών και σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα για ομαδική παραλαβή των αριθμών συμμετοχής από τον επικεφαλής της ομάδας, θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση προκειμένου να προσδιοριστεί συγκεκριμένη μέρα και ώρα παραλαβής, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού.