ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 08:30

Ηλικιακό Όριο Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένος το 2004 και μεγαλύτερος).

Ειδική Προϋπόθεση Συμμετοχής λόγω COVID-19

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στους αγώνες της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, διατηρούν οι δρομείς που θα έχουν έγκυρο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19, έως και την ημέρα του αγώνα. 


ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι                                                                                                 

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

  1. Τον αριθμό και τις παραμάνες  (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)


  2. Την πλαστική σακούλα για τα ρούχα, με τον αριθμό κολλημένο πάνω της

 

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων & Ιματισμού

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον πλαστικό σάκο που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από την EXPO - Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022: 10.00 - 20.00
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022: 10.00 – 18.00

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ EXPO - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της EXPO πατήστε εδώ.

Ο πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση σε συγκεκριμένη - οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται  στην αλέα του Ζαππείου.

Η παραλαβή των πλαστικών σάκων αμέσως μετά τον τερματισμό θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς  από την ίδια συγκεκριμένη – οριοθετημένη θέση, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να διαφαίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα.

Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Όσοι σάκοι δεν παραλαμβάνονται μετά την λήξη του αγώνα συγκεντρώνονται και αποθηκεύονται στο Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ για διάστημα 15 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα οι σάκοι και το περιεχόμενό τους απορρίπτονται.

Παρουσία Δρομέων στο Χώρο Εκκίνησης

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα μισή ώρα το αργότερο πριν από την ώρα της εκκίνησης του δικού τους block εκκίνησης . Προσοχή, από τις 05:30 θα υπάρχει σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λεωφ. Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 05:00.

Η Ο.Ε. προτείνει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους και τους χώρους συνάθροισής τους πριν την εκκίνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που θα αποσταλούν με email σε όλους τους συμμετέχοντες την τελευταία εβδομάδα πριν τον Αγώνα.


Χώρος Προθέρμανσης Δρομέων

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί η Λεωφ.  Αμαλίας,  πίσω από την οριοθετημένη περιοχή της εκκίνησης προς τη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού.

 

Τοποθέτηση Δρομέων στην Εκκίνηση

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. 

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε δέκα (10) blocks.

Θα δοθούν διαδοχικά δέκα εκκινήσεις με το σύστημα «εκκίνηση κατά κύματα» (wave start).

Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.

 

Πιο αναλυτικά,

Ώρα

Block

Εκκινήσεις

8:30

1ο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & διακεκριμένοι αθλητές

& οι 1000 καλύτερες επιδόσεις

8:33

2ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

8:36

3ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις  

8:39

4ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

8:42

5ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

8:45

6ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

 

Σημείωση: Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν κατά τα έτη 2018 με 2022, όπως καταχωρήθηκαν από τους ίδιους στη δήλωση συμμετοχής τους και ελέγχθηκαν από το Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ. Τυχόν μη αναγραφή επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων σε ένα από τα τρία τελευταία blocks.

Η αυθαίρετη είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα. Η αλλαγή του block εκκίνησης είναι εφικτή με έγκριση από την Οργανωτική Επιτροπή (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής.

 


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  σταθμοί υποστήριξης των δρομέων:

Ημιμαραθώνιος Αθήνας - Παρεχόμενες υπηρεσίες

Σταθμός (χλμ)

 

 

 

 

 

 

Χρονομέτρηση

Εκκίνηση

MED

WC

Νερό

 

 

 

Χρονομέτρηση

3,7 & 13,8

MED

WC

Νερό

 

 

 

Σημεία ελέγχου 1 & 20,1 χλμ, 3,2χλμ, 6,6 χλμ, 10,2χλμ, 12χλμ

7,4 & 14,7

MED

WC

Νερό

Ισοτονικό

 

 

10,1

MED

WC

Νερό

GEL

 

 

10χλμ. - Χρονομέτρηση

12,2 & 19.8

MED

WC

Νερό

 

 

 

Σημεία ελέγχου 15,5χλμ, 17,5χλμ, 19,3χλμ

17,2

MED

WC

Νερό

 

 

 

21,1 Τερματισμός

MED

WC

Νερό

Ισοτονικό

Μπανάνες

Χυμός

Χρονομέτρηση

 

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα - Δρομείς Εκτός Χρονικού Ορίου

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος ολοκληρώνεται στις 12:00, 3 ώρες μετά την εκκίνηση του τελευταίου δρομέα (συμπεριλαμβάνεται η χρονοκαθυστέρηση από το πέρασμα των τελευταίων δρομέων από τη γραμμή εκκίνησης). 

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο (βλέπε παρακάτω  χρονοδιάγραμμα διέλευσης και χρονικού ορίου λειτουργίας των σταθμών), τότε θα πρέπει να μετακινηθεί και να συνεχίσει την προσπάθειά του στο πεζοδρόμιο. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και ασφαλείας στην επερχόμενη κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν αυτό το μέτρο. Παρακαλούμε, οι οδηγίες αυτές να τηρηθούν αυστηρά από τους δρομείς.

 

Περισυλλογή Δρομέων που Εγκαταλείπουν

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, και

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη

Σε όλα τα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, που παρέχεται από τον οδηγό του οχήματος

 

Χρονοδιάγραμμα διέλευσης Αθλητών από τους Σταθμούς Ανεφοδιασμού

Σταθμοί

Περιγραφή

Πρώτος και τελευταίος αθλητής

Χλμ

Περιοχή / Οδός

Ώρα

3,7

Φωκιανός - Βασ. Κωνσταντίνου

08:41 & 09:56

7,5 &

Λεωφ. Αλεξάνδρας –  Άρειος Πάγος (ρεύμα προς Πατήσια)

08:54 & 09:49

10,1

Πατησίων και Άνδρου (ρεύμα προς Πατήσια)

09:02 & 10:19

12,2

Πατησίων & Χαλκοκονδύλη (πλευρά κέντρου)

09:09 & 10:37

14,7

Λεωφ. Αλεξάνδρας& Κόνιαρη, έναντι Αρείου Πάγου (ρεύμα προς Ζωγράφου)

09:17 & 11:06

17,2

Βασ. Κων/νου & Ριζάρη (πλευρά κέντρου)

09:25 & 11:22

19,8

Πατησίων & Χαλκοκονδύλη

09:34 & 11:50

21,1 Τερματισμός

Σύνταγμα

12:00


Σημείωση: προβλεπόμενη επίδοση τερματισμ
oύ πρώτου νικητή Ημιμαραθωνίου  1ω07΄-1ω08΄

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς  που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.  Μετά τις αναγραφόμενες ώρες διέλευσης τελευταίων  αθλητών από τους Σταθμούς εντός χρονικού ορίου η Τροχαία Αθήνας  θα παραδίδει σταδιακά την αγωνιστική διαδρομή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Χρονόμετρα

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό και στο προπορευόμενο όχημα.

 

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Στην Εκκίνηση - Τερματισμό και στο 10ο χλμ. θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης  για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων.  Επίσης σταθμοί ελέγχου με τάπητες θα υπάρχουν στα  απόμακρα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής των 21,1 χλμ, όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό, στο 10 χλμ, καθώς και στις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα  αναγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου του Ημιμαραθωνίου καθώς και την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν στο θώρακα τον αριθμό με το ενσωματωμένο σε αυτόν chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από την EXPO - Κέντρο Εγγραφών. Ο αριθμός θα πρέπει να είναι συνεχώς εμφανής και να μην επικαλύπτεται από οτιδήποτε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

 


 ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Διαδικασίες Μετά τον Τερματισμό

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. 

Στην έξοδο από το χώρο τερματισμού παρέχονται στους αθλητές νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού και κατευθύνονται για την παραλαβή για την παραλαβή νερού, ισοτονικού ποτού, αναψυκτικού, μπανάνας, κλπ.

Μετά την έξοδο από τον χώρο του τερματισμού οι δρομείς κατευθύνονται προς την είσοδο του Ζαππείου, από την οδό Αμαλίας, για την παραλαβή του ρουχισμού τους.

Η παραλαβή των πλαστικών σάκων αμέσως μετά τον τερματισμό θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς από την ίδια συγκεκριμένη – οριοθετημένη περιοχή που τους παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι σάκοι δεν παραλαμβάνονται μετά την λήξη του αγώνα συγκεντρώνονται και αποθηκεύονται στο Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ για διάστημα 15 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα οι σάκοι και το περιεχόμενό τους απορρίπτονται.

 

Αποδυτήρια

Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων η υπηρεσία αυτή δεν παρέχεται.

 

Απονομές Επάθλων

Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες  της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Χρηματικά  Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους Έλληνες νικητές του Ημιμαραθωνίου.

Σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν επιτυχώς τον αγώνα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους με τους χρόνους τερματισμού. 

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών. Μετά την διερεύνηση και επίλυση τυχόν ενστάσεων, τα Επίσημα Αποτελέσματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Φωτογραφικές Υπηρεσίες & Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο (marathonphotos.live), από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό και να «κατεβάσουν» δωρεάν το ατομικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής τους μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων.