ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2021 - ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2021

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τρέχον έτος υπό το πρίσμα της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας υπόψη τους τα σημερινά δεδομένα και σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους υγειονομικούς και κρατικούς φορείς, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τη μετάθεση της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 στις 23 Μαΐου 2021.

Η απόφαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαίου - και όχι ως είθισται μέσα στο τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου,είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης μελέτης όλων των υγειονομικών δεδομένων όπως αυτά διαμορφώνονται καθημερινά, των αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το 2021 και ελήφθη με γνώμονα και βασική προτεραιότητα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα ακόμη και τότε δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου, κάτι που απευχόμαστε, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021 θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, δύο μήνες πριν τη συνήθη ημερομηνία του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Τα στοιχεία διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 θα ανακοινωθούν αρχές Μαρτίου με την έναρξη των εγγραφών της φετινής διοργάνωσης.


ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/νες το 2002 και μεγαλύτεροι).ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Διαδρομή - ΝΕΑ ΟΔΕΥΣΗ: Κλειστός Δακτύλιος (Ρηγίλλης - Λεωφόρος Μεσογείων - Ομόνοια)
Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς:
ΜΑΣ, Αμαλίας - Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Πλατεία Συντάγματος – Αμαλίας (δεξιά) – Κόμβος Αμαλίας/Όλγας – πέρασμα στο ανοδικό ρεύμα της Αμαλίας (πλευρά Πύλης Ανδριαμού) – Αθ. Διάκου (αριστερά εσωτερικά) - Κόμβος Καλιρρόης/Βουλιαγμένης/Αρδητού – Αρδητου (αριστερά εσωτερικά) - Κόμβος Όλγας/Βασ. Κωνσταντίνου – συνέχεια ευθεία στη Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερική πλευρά Φωκιανού) – πέρασμα δεξιά στο ανοδικό ρεύμα της Βασ.Κωνσταντίνου στην Ερατοσθένους – Λ. Βασ. Σοφίας (εξωτερικά) – Μεσογείων (δεξιά) – Φειδιππίδου (αριστερά) – Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Αλεξάνδρας (δεξιά εξωτερικά) – Κόμβος Αλεξάνδρας/Πατησίων – Πατησίων (δεξιά, πλευρά Κυψέλης) – αναστροφή στην Κεφαλληνίας – Πατησίων (πλευρά Σεπολίων) – Μάρνης (δεξιά) – 3ης Σεπτεμβρίου (αριστερά) – Ομόνοια – Πανεπιστημίου (αριστερά) - Πατησίων (αριστερά, αντίθετα στην κυκλοφορία) – πέρασμα στο ρεύμα προς Πατήσια (εσωτερικά) στη Στουρνάρη – Αλεξάνδρας (δεξιά, εσωτερικά στην Πλατεία Αιγύπτου) – Αλεξάνδρας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ (δεξιά, εξωτερικά) – Βασ. Σοφίας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Βασ. Γεωργίου (δεξιά) – Ρηγίλλης (δεξιά) – Βασ. Σοφίας (αριστερά0 – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαλκοκονδύλη - Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Τερματισμός: Αμαλίας, ΜΑΣΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν ξεκινήσετε από το χώρο διαμονής σας σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:

1. Τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής σας και τις παραμάνες που υπάρχουν μέσα στον φάκελο (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σαςΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα που δεν χρειάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στην πλαστική τσάντα που παρέλαβαν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους . Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση, σε συγκεκριμένη - οριοθετημένη περιοχή στην αλέα του Ζαππείου από την Λεωφόρο Αμαλίας.

Η παραλαβή της αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Αφετηρία του αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Προσοχή: Από τις 05.00πμ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λ. Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 04.00πμ.


ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί η Λ. Αμαλίας, πίσω από την οριοθετημένη περιοχή εκκίνησης (προς την οδό Βασ. Όλγας).ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης και μάλιστα στο block εκκίνησης που αντιστοιχεί στον αριθμό συμμετοχής τους. Αναλυτικές Οδηγίες αναφορικά με την τοποθέτηση των δρομέων στα blocks εκκίνησης θα ανακοινωθουν τις επόμενες μέρες.

Προσοχή: Η εκκίνηση του αγώνα από διαφορετικό block σε σχέση με αυτό που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή του από τα αποτελέσματα του Αγώνα.ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ως ακολούθως:

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ
Εκκίνηση MED WC ΝΕΡΟ     Χρονομέτρηση
3,2 & 13,8 ΜΕD WC ΝΕΡΟ  ΠΑΥΛΙΔΗΣmini   Σημείο Ελέγχου 1,6 & 16,7
6,2 & 16,7 MED WC ΝΕΡΟ ΙΣΟΤΟΝΚΟ ΠΟΤΟ   Σημείο Ελέγχου 9,5χλμ
9,3 MED WC ΝΕΡΟ  GU GEL
  10χλμ - Χρονομέτρηση
11,7 MED WC ΝΕΡΟ ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ ΠΟΤΟ   Σημείο Ελέγχου 19,2χλμ
19,2 MED WC ΝΕΡΟ     Σημείο Ελέγχου 13,3χλμ
21,1 - Τερματισμός MED WC ΝΕΡΟ

ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ ΠΟΤΟ

ΠΑΥΛΙΔΗΣmini

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΧΥΜΟΣ

Χρονομέτρηση
 


ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ –  ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος ολοκληρώνεται στις 11.35μμ, 4 ώρες μετά την πρώτη εκκίνηση (συμπεριλαμβανομένου και των διαστημάτων μεταξύ των τμηματικών εκκινήσεων).

Εάν η επίδοση ενός δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο (βλέπε παρακάτω χρονοδιάγραμμα διέλευσης και χρονικού ορίου λειτουργίας των σταθμών υποστήριξης), τότε θα πρέπει να μετακινηθεί και να συνεχίσει την προσπάθειά του στο πεζοδρόμιο - εφόσον το επιθυμεί - ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και στην κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν το μέτρο αυτό. Παρακαλούμε οι οδηγίες αυτές να τηρηθούν αυστηρά από τους δρομείς.ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠOYN

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, ο δρομέας μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, ή

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Σταθμοί

Περιοχή / Οδός

Πρώτος και Τελευταίος Δρομέας

Χλμ

Περιοχή / Οδός

Ώρα

3,2 & 13,8

Φωκιανός - Βασ. Κωνσταντίνου

tbd

6,2 & 16,7

Λεωφ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου

tbd

9,3

Οδός Πατησίων και Πιπίνου

tbd

11,7

Πλατεία Κλαυθμώνος

tbd

19,2

Πλατεία Αιγύπτου – Αλεξάνδρας & Πατησίων

tbd

21,1 Τερματισμός

Σύνταγμα

11:35

Σημείωση: Προβλεπόμενη επίδοση τερματισμού πρώτου νικητή Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 1ω07' - 1ω09'

Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Μετά τις αναγραφόμενες ώρες διέλευσης τελευταίων αθλητών από τους σταθμούς υποστήριξης εντός χρονικού ορίου η Τροχαία Αθηνών παραδίδει σταδιακά στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων την αγωνιστική διαδρομή.ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Ψηφιακό χρονόμετρο υπάρχει στον τερματισμό και στο προπορευόμενο όχημα.ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό αλλά και στο 10οχλμ υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Επίσης σταθμοί ελέγχου με τάπητες υπάρχουν στα απόμακρα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό, στο 10οχλμ, αλλά και στις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους δρομείς που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα καταγράφεται και ανακοινώνεται τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει πιστοποιημένη εταιρεία χρονομέτρησης. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φέρουν στο μπροστινό μέρος της φανέλας/μπλούζας τους τον αριθμό συμμετοχής με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης που έχουν παραλάβει τις προηγούμενες μέρες από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του αγώνα και η κατάταξη των δρομέων ανακοινώνονται φέτος με βάση τον καθαρό χρόνο τερματισμού έκαστου δρομέα (net time).

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί σε όποιον δρομέα έχει σχετική ανάγκη από το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Κατά έξοδό από τον χώρο τερματισμού προσφέρεται στους δρομείς νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων τους προς την αλέα του Ζαππείου Μεγάρου από την Λ. Αμαλίας.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας με τα ρούχα του δρομέα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αφού παραλάβουν την τσάντα με τα ρούχα τους, οι δρομείς μπορούν να κάνουν χρήση των αποδυτηρίων (ανδρών και γυναικών) στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου, λίγο μετά την είσοδο από τη Λεωφόρο Αμαλίας.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο Φωτογραφικό Πρακτορείο MARATHON-PHOTOS, από την ιστοσελίδα του οποίου μπορούν οι συμμετέχοντες να προμηθευτούν τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο (www.marathon-photos.com) από 24 ώρες μετά τον αγώνα.