ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Αγώνας Δρόμου 5χλμ: 10:45πμ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/νες το 2009 και μεγαλύτεροι).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Εκκίνηση Αγώνα 5χλμ στις 10:45 και λήξη στις 12:09.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5χλμ δίνεται από την Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της οδού Όθωνος), με κατεύθυνση την οδό Φιλελλήνων.

Η διαδρομή των 5 χλμ ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) - στο φανάρι της Βασ. Όλγας (αριστερά) -  Βασ. Κων/νου (αριστερά) – Κόμβος Hilton (αριστερά) – Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων από Σύνταγμα προς Hilton) – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) - Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λεωφ. Αμαλίας (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), ερχόμενοι από Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς Αμαλίας.

 


ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ                                                                                                                 

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

  1. Τον αριθμό και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης  είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)


  2. Τον πλαστικό σάκο για τα ρούχα, με τον χάρτινο αριθμό κολλημένο πάνω του

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς του Αγώνα 5χλμ θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από το Κέντρο Εγγραφών & Διανομής Υλικού στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Πειραιώς 160, 118 54 Αθήνα) και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 - 20.00
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 - 20.00
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 – 20.00

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών πατήστε εδώ.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων η υπηρεσία αυτή ΔΕΝ θα παρασχεθεί στη φετινή διοργάνωση.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα μισή  ώρα το αργότερο πριν από την ώρα της εκκίνησης (10:15π.μ.)

Η Ο.Ε. προτείνει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους και τους χώρους συνάθροισής τους πριν την εκκίνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που θα αποσταλούν με email σε όλους τους συμμετέχοντες την τελευταία εβδομάδα πριν τον Αγώνα.

 

ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων ορίζονται οι κάθετοι δρόμοι της οδού Σταδίου. Προσοχή!Επειδή ο αγώνας του Ημιμαραθωνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρακαλούνται οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων του Αγωνιστικού Τομέα της Ο.Ε. κατά την προσέλευση τους  στον προκαθορισμένο χώρο εκκίνησης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15  λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης.  Οι διακεκριμένοι αθλητές με χρώμα αριθμό συμμετοχής «κίτρινο» και αναγραφόμενο “Block 1”, θα καταλάβουν τις πρώτες σειρές  του 1ουblock στη γραμμή εκκίνησης. Οι δρομείς παρακαλούνται να παραχωρήσουν αυτή τη θέση στους αθλητές που θα αγωνιστούν για διακρίσεις επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι».

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε οκτώ  (8) blocks και θα εκκινήσουν κατά κύματα.

Η εκκίνηση θα δοθεί διαδοχικά για τα blocks κατά κύματα.

Πιο αναλυτικά,

 

                                                      Αγώνας «Α»

Ώρα

Block

Εκκινήσεις

10:45

1

Διακεκριμένοι αθλητές & οι 450 καλύτερες επιδόσεις

10:48

2

οι επόμενες 500 επιδόσεις

10:51

3

οι επόμενες 500 επιδόσεις

10:54

4

οι επόμενες 500 επιδόσεις

10:57

5

οι επόμενες 500 επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση

11:00

6

οι επόμενες 500 επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση

11:03

7

οι επόμενες 500 επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση

11:06

8

οι επόμενες 500 επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση


Προσοχή: Η είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.


 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Κατά μήκος της διαδρομής των 5xλμ θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθώς και στο σταθμό υποστήριξης των δρομέων στη διαδρομή.

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ  - Παρεχόμενες υπηρεσίες

Σταθμός (χλμ)

 

Χρονομέτρηση

Εκκίνηση

MED

WC

Νερό

 

 

Χρονομέτρηση

1,9 Βαα. Κων/νου & Ριζάρη

 

 

Νερό

 

 

Σημείο ελέγχου 1,9χλμ

4,1 Ακαδημίας & Χαρ. Τρικούπη

 

 

 

 

 

Σημείο ελέγχου 4,1χλμ

5 Τερματισμός

MED

WC

Νερό

Μπανάνες, μπάρα δημητριακών

Χυμός

ΧρονομέτρησηΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ –  ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ

Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ. ολοκληρώνεται στις 12:09, μία ώρα μετά το πέρασμα της γραμμής εκκίνησης από τους τελευταίους δρομείς του τελευταίου block κάθε αγώνα.

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο θα πρέπει να   

συνεχίσει με δική του ευθύνη επί του πεζοδρομίου και χωρίς αναγραφή του ονόματός του στα επίσημα αποτελέσματα.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Θα υπάρχει στην Εκκίνηση και στον  Τερματισμό. Επίσης,  θα υπάρχουν σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής  ζώνες  ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης.  Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στα ενδιάμεσα σημεία ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα  αναγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ. καθώς και την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν στο θώρακα τον αριθμό με το ενσωματωμένο σε αυτόν chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών. Ο αριθμός θα πρέπει να είναι συνεχώς εμφανής και να μην επικαλύπτεται από οτιδήποτε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Τους δρομείς ακολουθεί όχημα της Οργανωτικής Επιτροπής που μεταφέρει στον τερματισμό όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.  Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, και

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

Σε όλα τα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, που παρέχεται από τον οδηγό του οχήματος


ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Στους συμμετέχοντες, αμέσως μετά τον τερματισμό παρέχονται νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.. Οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο  και κατόπιν αποχωρούν. Η υπηρεσία παράδοσης-παραλαβής ρούχων δεν θα παρασχεθεί φέτος.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων η υπηρεσία αυτή δεν παρέχεται.  

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν τον αγώνα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής τους με τους χρόνους τερματισμού.  

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η Ο.Ε. συνεργάζεται με  επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο, από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό.

 

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Οργανωτική Επιτροπή 

“Athens Half Marathon”