ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2021 - ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2021

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τρέχον έτος υπό το πρίσμα της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας υπόψη τους τα σημερινά δεδομένα και σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους υγειονομικούς και κρατικούς φορείς, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τη μετάθεση της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 στις 23 Μαΐου 2021.

Η απόφαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαίου - και όχι ως είθισται μέσα στο τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου,είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης μελέτης όλων των υγειονομικών δεδομένων όπως αυτά διαμορφώνονται καθημερινά, των αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το 2021 και ελήφθη με γνώμονα και βασική προτεραιότητα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων.
Σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα ακόμη και τότε δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου, κάτι που απευχόμαστε, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021 θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, δύο μήνες πριν τη συνήθη ημερομηνία του Αυθεντικού Μαραθωνίου.


Τα στοιεία διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου με την έναρξη των εγγραφών για τη φετινή διοργάνωση.


ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2008 και μεγαλύτεροι).ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ δίνεται από την Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της οδού Όθωνος), με κατεύθυνση προς την οδό Φιλελλήνων.

Η διαδρομή του αγώνα 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων - Αμαλίας (δεξιά) - στο φανάρι της Βασ. Όλγας (αριστερά) -  Βασ. Κων/νου (αριστερά) - Κόμβος Χίλτον (αριστερά) - Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων από Σύνταγμα προς Hilton) - Ακαδημίας (δεξιά) - Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) - Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, ερχόμενοι από τη Λ. Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς τη Λ. Αμαλίας.

 

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν ξεκινήσετε από το χώρο διαμονής σας σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:

1. Τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής σας και τις παραμάνες που υπάρχουν μέσα στον φάκελο (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σαςΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα που δεν χρειάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στην πλαστική τσάντα που παρέλαβαν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση, στην οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου.

Αμέσως μετά τον τερματισμό η παραλαβή της πλαστικής τσάντας γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς με τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, και με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Αφετηρίας τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση.ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την προθέρμανσή τους το χώρο πίσω από την οριοθετημένη περιοχή εκκίνησης, προς την οδό Σταδίου.

Επειδή ο αγώνας του Ημιμαραθωνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρακαλούνται οι δρομείς να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων της Οργανωτικής Επιτροπής κατά την προσέλευση τους στον χώρο εκκίνησης, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης. Αναλυτικές Οδηγίες αναφορικά με την τοποθέτηση των δρομέων στα blocks εκκίνησης θα ανακοινωθουν τις επόμενες μέρες.

Η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block σε σχέση με εκείνο στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο δρομέας και αναγράφεται επάνω στον αριθμό συμμετοχής του επιφέρει την ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κατά μήκος της διαδρομής του Αγώνα Δρόμου 5xλμ λειτουργεί σταθμός υποστήριξης των δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό προσφέρεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στον ενδιάμεσο σταθμό υποστήριξης.

Σταθμός Χιλ

Παρεχόμενες υπηρεσίες ανά σταθμό

Εκκίνηση

MED

WC

Νερό

   

Χρονομέτρηση

2,3 Χλμ Hilton

   

Νερό

 ΠΑΥΛΙΔΗΣmini  

Χρονομέτρηση 2,5χλμ

4,4 χλμ Χαρ.Τρικούπη

         

Σταθμός Ελέγχου 4,4χλμ

Τερματισμός

MED

WC

Νερό

Μπανάνες

ΠΑΥΛΙΔΗΣmini

Χυμοί

Χρονομέτρηση
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ –  ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ

Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ της διοργάνωσης θα γίνει σε δύο επιμέρους Αγώνες 5χλμ. Ο Αγώνας 5χλμ Α θα ξεκινήσει στις 11.15πμ, ενώ 75 λεπτά αργότερα (12.30μμ) θα ξεκινήσει ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ Β, τηρώντας τον κανονισμό που ορίζει το Πρωτόκολλο για χρονική διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας μεταξύ διαφορετικών εκκινήσεων.

Ο Αγώνας 5χλμ Α θα ολοκληρωθεί στις 12.50μμ, ενώ ο Αγώνας 5χλμ Β θα ολοκληρωθεί στις 14.20μμ.

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο θα πρέπει να γνωρίζει ότι συνεχίζει με δική του ευθύνη επί του πεζοδρομίου και χωρίς αναγραφή του ονόματος και της επίδοσής του στα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα.ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Ψηφιακό χρονόμετρο υπάρχει στον τερματισμό.ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση υπάρχει στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό. Επίσης υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στα ενδιάμεσα σημείο ελέγχου ακυρώνεται. Στα αποτελέσματα του αγώνα καταγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση μόνο των δρομέων που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φέρουν στο μπροστινό μέρος της μπλούζας/φανέλας τους τον αριθμό συμμετοχής με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης που έχουν παραλάβει τις προηγούμενες μέρες από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, προκειμένου να καταγραφούν οι χρόνοι και οι επιδόσεις τους.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του αγώνα και η κατάταξη των δρομέων ανακοινώνονται φέτος με βάση τον καθαρό χρόνο τερματισμού έκαστου δρομέα (net time).


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Τους δρομείς ακολουθεί όχημα της Οργανωτικής Επιτροπής που μεταφέρει στον τερματισμό όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, ο δρομέας μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, ή

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί σε όποιον δρομέα έχει σχετική ανάγκη από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή της πλαστικής τσάντας με τα ρούχα τους στην οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς με τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, και με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Κατά την έξοδό τους από τον χώρο τερματισμού στους συμμετέχοντες προσφέρονται νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.


ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αφού παραλάβουν την πλαστική τσάντα με τα ρούχα τους, οι δρομείς μπορούν να κάνουν χρήση των αποδυτηρίων (ανδρών και γυναικών) που βρίσκονται στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου, στην είσοδο από τη Λεωφόρο Αμαλίας.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο Φωτογραφικό Πρακτορείο MARATHON-PHOTOS, από την ιστοσελίδα του οποίου μπορούν οι συμμετέχοντες να προμηθευτούν τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο (www.marathon-photos.com) από 24 ώρες μετά τον αγώνα.