ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ: 11:45πμ

*Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ της διοργάνωσης θα γίνει σε μία ενότητα


Ηλικιακό Όριο Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένος το 2010 και μεγαλύτερος).

 

Ειδική Προϋπόθεση Συμμετοχής λόγω COVID-19

Δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στους αγώνες της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, διατηρούν οι δρομείς που θα έχουν έγκυρο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα. 

 


ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν Ξεκινήσετε από το Σπίτι                                                                                                         

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

  1. Τον αριθμό και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)


  2. Τον πλαστικό σάκο για τα ρούχα, με τον χάρτινο αριθμό κολλημένο πάνω του

 

Παραλαβή Αριθμού Συμμετοχής στην EXPO - Κέντρο Εγγραφών

Οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς του Αγώνα 5χλμ θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το υλικό του αγώνα από την EXPO - Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και θα είναι ανοικτή για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022: 10.00 - 20.00
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022: 10.00 – 18.00

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ EXPO - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της EXPO πατήστε εδώ.

 

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων & Ιματισμού

Ο πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση σε συγκεκριμένες - οριοθετημένες περιοχές.

Οι δρομείς παραδίδουν το σάκο με το ρουχισμό τους σε καθορισμένο σημείο στο χώρο του Ζάππειου.

Η παραλαβή των πλαστικών σάκων αμέσως μετά τον τερματισμό θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς  από την ίδια συγκεκριμένη – οριοθετημένη θέση, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να διαφαίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα.

Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Όσοι σάκοι δεν παραλαμβάνονται μετά την λήξη του αγώνα συγκεντρώνονται και αποθηκεύονται στο Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ για διάστημα 15 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα οι σάκοι και το περιεχόμενό τους απορρίπτονται.

 

Παρουσία Δρομέων στο Χώρο της Εκκίνησης

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα τριάντα (30) λεπτά το αργότερο πριν από την ώρα της εκκίνησης και να πάρουν θέση στα ορισμένα για αυτούς block, δηλαδή 11:15π.μ.

Η Οργανωτική Επιτροπή προτείνει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους πριν την εκκίνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που θα αποσταλούν με email σε όλους τους συμμετέχοντες την τελευταία εβδομάδα πριν τον Αγώνα.

 

Χώρος Προθέρμανσης Δρομέων

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων ορίζονται οι κάθετοι δρόμοι της οδού Σταδίου.

Προσοχή!: Επειδή ο αγώνας του Ημιμαραθωνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρακαλούνται οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων του Αγωνιστικού Τομέα της Οργανωτικής Επιτροπής κατά την προσέλευση τους  στον προκαθορισμένο χώρο εκκίνησης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

 

Τοποθέτηση Δρομέων στην Εκκίνηση

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές με αριθμό συμμετοχής χρώματος «κίτρινο» και αναγραφόμενο “Block 1”, θα καταλάβουν τις πρώτες σειρές του 1ου block στη γραμμή εκκίνησης. Οι δρομείς παρακαλούνται να παραχωρήσουν αυτή τη θέση στους αθλητές που θα αγωνιστούν για διακρίσεις, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι».

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε εννέα (9) blocks εκκίνησης και θα εκκινήσουν κατά κύματα.

Σημείωση: Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν κατά τα έτη 2018 με 2022, όπως καταχωρήθηκαν από τους ίδιους στη δήλωση συμμετοχής τους και ελέγχθηκαν από το Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ. Τυχόν μη αναγραφή επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων σε ένα από τα δύο τελευταία blocks.

Η εκκίνηση αθλητών από blocks στα οποία δεν ανήκουν ή σε άλλον αγώνα από εκείνον της εγγραφής τους ελέγχεται ηλεκτρονικά και επιφέρει την αυτόματη ακύρωση και διαγραφή τους από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής

Η εκκίνηση θα δοθεί διαδοχικά για τα blocks κατά κύματα (wave start).

Πιο αναλυτικά,

Ώρα

Block

Εκκινήσεις

11:45

 1ο

Διακεκριμένοι αθλητές & οι 950 καλύτερες επιδόσεις

11:48

 2ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

11:51

 3ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

11:54

 4ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

11:57

 5ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

12:00

 6ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

12:03

 7ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

12:06

 8ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

12:09

 9ο

οι επόμενες 1000 επιδόσεις

12:12

 

ο τελευταίος αθλητής περνάει τον τάπητα εκκίνησης

 
Προσοχή: Η είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.


 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Κατά μήκος της διαδρομής του Αγώνα 5xλμ θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθώς και στο σταθμό υποστήριξης των δρομέων στη διαδρομή.

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ  - Παρεχόμενες υπηρεσίες

Σταθμός (χλμ)

 

Χρονομέτρηση

Εκκίνηση

MED

WC

Νερό

 

 

Χρονομέτρηση

1,9 Βαα. Κων/νου & Ριζάρη

 

 

Νερό

 

 

Σημείο ελέγχου 1,9χλμ

4,1 Ακαδημίας & Χαρ. Τρικούπη

 

 

 

 

 

Σημείο ελέγχου 4,1χλμ

5 Τερματισμός

MED

WC

Νερό

Μπανάνες

Χυμός

ΧρονομέτρησηΧρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα - Δρομείς Εκτός Χρονικού Ορίου

Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ. ολοκληρώνεται στις 13:12, μία ώρα μετά το πέρασμα της γραμμής εκκίνησης από τους τελευταίους δρομείς του τελευταίου block κάθε αγώνα.

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο θα πρέπει να συνεχίσει με δική του ευθύνη επί του πεζοδρομίου και χωρίς αναγραφή του ονόματός του στα επίσημα αποτελέσματα.

 

Χρονόμετρα

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό.

 

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Θα υπάρχει στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό. Επίσης,  θα υπάρχουν σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στα ενδιάμεσα σημεία ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα αναγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ, καθώς και την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν στο θώρακα τον αριθμό συμμετοχής με το ενσωματωμένο σε αυτόν chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από την EXPO - Κέντρο Εγγραφών. Ο αριθμός συμμετοχής θα πρέπει να είναι συνεχώς εμφανής και να μην επικαλύπτεται από οτιδήποτε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Περισυλλογή Δρομέων που Εγκαταλείπουν

Τους δρομείς ακολουθεί όχημα της Οργανωτικής Επιτροπής που μεταφέρει στον τερματισμό όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.  Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, και

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

Σε όλα τα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, που παρέχεται από τον οδηγό του οχήματος


ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

 

Διαδικασίες Μετά τον Τερματισμό

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Στους συμμετέχοντες, αμέσως μετά τον τερματισμό παρέχονται νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.. Οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατόπιν αποχωρούν. Η υπηρεσία παράδοσης-παραλαβής ρούχων δεν θα παρασχεθεί φέτος.

Αποδυτήρια

Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων η υπηρεσία αυτή δεν παρέχεται.  

 

Απονομές Επάθλων

Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Σε όλους τους δρομείς που τερματίζουν επιτυχώς τον αγώνα δίνεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους με τους χρόνους τερματισμού. 

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών. Μετά την διερεύνηση και επίλυση τυχόν ενστάσεων, τα Επίσημα Αποτελέσματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Φωτογραφικές Υπηρεσίες & Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο (marathonphotos.live), από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό και να «κατεβάσουν» δωρεάν το ατομικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής τους μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων.