ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑΠότε διεξάγεται ο «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ»;

Ο «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ» είναι μία ετήσια διοργάνωση που λαμβάνει μέρος κάθε τρίτη Κυριακή του Μαρτίου.

Πόσους Αγώνες έχει η Διοργάνωση;

Το πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου Αθήνας περιλαμβάνει τρεις (3) αγώνες, στους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε εφόσον πληροίτε τους Όρους Συμμετοχής:

• Ημιμαραθώνιος Δρόμος 

• Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ

• Family Run

Πως μπορώ να κάνω ατομική εγγραφή;

Αρχικά θα πρέπει να διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής στους Αγώνες της διοργάνωσης για να βεβαιωθείτε πως πληροίτε τις προϋποθέσεις και συμφωνείτε με του Όρους Συμμετοχής.

Η Επίσημη Περίοδος Εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ανοίγει περίπου 2 μήνες πριν τον Αγώνα. Οι εγγραφές κλείνουν περίπου δύο εβδομάδες πριν τον Αγώνα ή νωρίτερα σε περίπτωση που το όριο συμμετοχής για τον κάθε αγώνα συμπληρωθεί. Όλες οι εγγραφές υποβάλλονται αποκλειστικά online μέσω της παρούσας ιστοσελίδας.

Μπορείτε να επιλέξετε τον αγώνα και το επίπεδο εγγραφής που προτιμάτε, καθώς και να προχωρήσετε σε online εγγραφή εδώ.


Πως μπορώ να κάνω ομαδική εγγραφή;

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής στους Αγώνες της διοργάνωσης για να επιβεβαιώσετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις και συμφωνείτε με του Όρους Συμμετοχής.

Η Ομαδική Εγγραφή αφορά στην εγγραφή τουλάχιστον 10 ατόμων, ανεξαρτήτως του αγώνα δρόμου στον οποίο επιλέγει να συμμετάσχει το κάθε μέλος της ομάδας και επιπέδου εγγραφής.

Για την υποβολή ομαδικής εγγραφής πρέπει να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο το αρχείο excel της διοργάνωσης, στο οποίο και πρέπει να συμπληρώνονται όλα τα ζητούμενα στοιχεία για κάθε μέλος της ομάδας. Το συμπληρωμένο αρχείο θα πρέπει να αποστέλλεται με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Πως μπορώ να καταβάλλω τη συνδρομή συμμετοχής μου;

Μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας μπορείτε να καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό για τον αγώνα και το επίπεδο εγγραφής της επιλογής σας, με χρήση κάρτας (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα) αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Όλοι οι δρομείς που έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής, θα λάβουν email επιβεβαίωσης της εγγραφής τους μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους.


Δεν έχω λάβει το επιβεβαιωτικό μήνυμα για την εγγραφή μου, τι να κάνω;

Τα επιβεβαιωτικά μηνύματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, από την στιγμή που καταβάλλετε επιτυχώς την αίτηση σας και προχωρήσετε στην καταβολή του ποσού της συνδρομής συμμετοχής σας.

Μετά το πέρας των πέντε (5) ημερών, και αν ακόμα δεν έχετε λάβει το σχετικό επιβεβαιωτικό email:

1. Αναζητήστε το στον φάκελο Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας σας, σε περίπτωση που έχει παραληφθεί εκεί

2. Εάν προχωρήσατε στην πληρωμή επιτυχώς και ΔΕΝ το έχετε λάβει, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Ποια είναι η Πολιτική Ακυρώσεων της Διοργάνωσης; 

Τυχόν αιτήματα για την ακύρωση εγγραφής υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και αυστηρά μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2023.

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου, η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον εγγεγραμμένο δρομέα με παρακράτηση 5,00€ για διαχειριστικούς λόγους, ανεξαρτήτως αγώνα. Σημειώνεται πως τα ποσά δωρεάς σε ΜΚΟ δεν επιστρέφονται.

Αιτήματα ακυρώσεων μετά τις 17 Φεβρουαρίου δεν γίνονται δεκτά και δεν γίνεται επιστροφή της συνδρομής συμμετοχής. Σε περίπτωση που εγγεγραμμένος δρομέας δεν μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα έχει την δυνατότητα αντικατάστασης της εγγραφής του υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Σημειώνεται πως η αντικατάσταση δρομέα γίνεται άνευ χρηματικής επιβάρυνσης μέχρι 17 Φεβρουαρίου.

Μεταφορά εγγραφής στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2024 ΔΕΝ είναι εφικτή.


Διαβάστε αναλυτικά την Πολιτική Ακυρώσεων εδώ.


Πως θα μάθω τον Αριθμό Συμμετοχής (bib number) και το Block Εκκίνησης μου;

Όλοι οι δρομείς που έχουν επιτυχώς εγγραφεί σε αγώνα της διοργάνωσης θα λάβουν επτά (7) ημέρες περίπου πριν τον αγώνα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που θα τους γνωστοποιεί τον αριθμό συμμετοχής τους και το block από το οποίο θα εκκινήσουν. 


Πότε παραλαμβάνω τον Αριθμό και το Υλικό Συμμετοχής μου;

Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Half Marathon EXPO της διοργάνωσης από όπου όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό συμμετοχής στον Αγώνα θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023: 13.00 – 20.00

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023: 10.00 - 20.00
Σάββατο 18 Μαρτίου 2023: 10.00 – 18.00

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου για να παραλάβω το υλικό συμμετοχής μου;

Για την παραλαβή του αριθμού και του υλικού συμμετοχής, κάθε δρομέας θα πρέπει να έχει μαζί το:

α) αντίγραφο του ηλεκτρονικού μηνύματος (email) με τον αριθμό συμμετοχής του και

β) την ταυτότητα ή το διαβατήριό του (Σε περιπτώσεις ανήλικων συμμετεχόντων χωρίς ταυτότητα, απαιτείται επίδειξη του Πιστοποιητικού Γέννησης)

 

Διέγραψα κατά λάθος το email με τον Αριθμό Συμμετοχής μου/ Δεν μπορώ να βρω το email με τον Αριθμό Συμμετοχής μου, αλλά θυμάμαι πως το έλαβα. Τι χρειάζεται να κάνω για να παραλάβω το υλικό συμμετοχής μου;

Όσοι δρομείς για οποιοδήποτε λόγω δεν έχουν το email με τον Αριθμό Συμμετοχής τους, ενώ έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής ή /και βρίσκουν το όνομά τους στις Λίστες Εκκίνησης του αγώνα, μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Επιβεβαίωσης Εγγραφών, που θα βρίσκεται εντός της EXPO, για να λάβουν ένα αντίγραφο του Αριθμού Συμμετοχής τους και στη συνέχεια να παραλάβουν το υλικό του αγώνα επιδεικνύοντας και τα υπόλοιπα απαραίτητα έγγραφα παραλαβής (δείτε προηγούμενη ερώτηση).


Μπορώ να αλλάξω τον αγώνα συμμετοχής μου;

Ναι, η αλλαγή στον αγώνα συμμετοχής ενός δρομέα είναι εφικτή υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και πραγματοποιείται χωρίς χρηματική επιβάρυνση μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση που δρομέας επιθυμεί την αλλαγή αγώνα συμμετοχής από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο καλύπτει μόνο την διαφορά στην συνδρομή συμμετοχής μεταξύ των αγώνων.

Σε περίπτωση που δρομέας επιθυμεί την αλλαγή αγώνα συμμετοχής από τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ δεν πραγματοποιείται επιστροφή της διαφοράς. Ο δρομέας έχει την επιλογή δωρεάς του ποσού σε ΜΚΟ που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Αιτήματα για αλλαγή στον αγώνα συμμετοχής μετά τις 17 Φεβρουαρίου γίνονται δεκτά, ωστόσο εφαρμόζεται χρηματική επιβάρυνση 5,00€* ανεξαρτήτως αγώνα. Επιπλέον, ο αιτών πρέπει να καλύψει τυχόν διαφορά στη συνδρομή συμμετοχής μεταξύ των αγώνων.

* Σε περίπτωση Ομαδικής Εγγραφής το αίτημα αλλαγής θα πρέπει να σταλεί από τον Επικεφαλής της ομάδας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Μπορώ να αλλάξω τον αγώνα συμμετοχής μου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Half Marathon EXPO;

Ναι, μπορεί να γίνει αλλαγή στον αγώνα συμμετοχής ενός δρομέα με χρηματική επιβάρυνση 5,00€ ανεξαρτήτως αγώνα. Οι δρομείς αυτοί μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Διαχείρισης Εγγραφών για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να λάβω μέρος στον αγώνα. Μπορώ να προχωρήσω σε αλλαγή ονόματος της εγγραφής μου/ αντικατάσταση δρομέα;

Ναι, η αλλαγή στο όνομα εγγραφής ενός δρομέα είναι εφικτή χωρίς χρηματική επιβάρυνση μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία εφαρμόζεται χρηματική επιβάρυνση 5,00€*.

Το αίτημα για αλλαγή ονόματος θα πρέπει να σταλεί στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από τον Αρχικό δρομέα και να αναγράφει τα στοιχεία του Νέου δρομέα.

* Σε περίπτωση Ομαδικής Εγγραφής το αίτημα αλλαγής θα πρέπει να σταλεί από τον Επικεφαλής της ομάδας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να λάβω μέρος στον αγώνα. Μπορώ να προχωρήσω σε αλλαγή ονόματος της εγγραφής μου/ αντικατάσταση δρομέα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Half Marathon EXPO;

Ναι, μπορεί να γίνει αλλαγή στο όνομα εγγραφής ενός δρομέα με χρηματική επιβάρυνση 5,00€*. Η αλλαγή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από τον Αρχικό δρομέα είτε από τον Νέο δρομέα μετά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής του εγγεγραμμένου δρομέα σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία.

* Σε περίπτωση Ομαδικής Εγγραφής το αίτημα αλλαγής θα πρέπει να σταλεί από τον Επικεφαλής της ομάδας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Τοποθετήθηκα σε διαφορετικό block εκκίνησης από τους φίλους μου και επιθυμώ να τρέξω μαζί τους. Μπορώ να αλλάξω block εκκίνησης στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Half Marathon EXPO;

Η αυθαίρετη αλλαγή στο block εκκίνησης από εγγεγραμμένο δρομέα απαγορεύεται και επιφέρει την ακύρωση της συμμετοχής του. Για την αλλαγή block εκκίνησης ο δρομέας θα πρέπει να απευθυνθεί στο στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Διαχείρισης Εγγραφών για την ορθή καταγραφή της αλλαγής, εφόσον κριθεί εφικτό. Σημειώνεται ότι εφαρμόζεται χρηματική επιβάρυνση 5,00€*.


Γιατί υπάρχει επιπλέον χρηματική επιβάρυνση για την αλλαγή ονόματος, αγωνίσματος ή/ και block εκκίνησης;

Η χρηματική επιβάρυνση για τις αλλαγές αυτές εφαρμόζεται, για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής νέων κενών φακέλων αριθμού συμμετοχής που δίνονται στους δρομείς για τις παραπάνω αλλαγές.

 


ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ


Τι ώρα ξεκινούν και ολοκληρώνονται οι Αγώνες;

Ημιμαραθώνιος Δρόμος

- Εκκίνηση αγώνα: 09.00πμ

- Ολοκλήρωση αγώνα: 12.10

Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ

- Εκκίνηση αγώνα 11.45πμ

- Ολοκλήρωση αγώνα: 13.00μμ

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.


Υπάρχει υπηρεσία διαχείρισης προσωπικών αντικειμένων και ιματισμού;

Ο ειδικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθεί τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα που συμμετέχουν σε οριοθετημένη περιοχή στην αλέα του Ζαππείου.

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών τσαντών γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών από το ίδιο σημείο.

Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σάκοι που δεν παραλαμβάνονται στον τερματισμό συγκεντρώνονται και αποθηκεύονται στο Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ για διάστημα 15 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα οι σάκοι και το περιεχόμενό τους απορρίπτονται. 


Πώς μπορώ να πάω στην εκκίνηση ;

Η προσέλευση των δρομέων στον χώρο εκκίνησης του αγώνα συνίσταται να πραγματοποιηθεί από τους περιμετρικούς σταθμούς Μετρό και όχι με δικά τους μέσα, καθώς ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.


Πού είναι ο Τερματισμός του Αγώνα;

Όλοι οι Αγώνες της Διοργάνωσης τερματίζουν στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος - επί της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Πού μπορώ να βρω τις προσωπικές μου φωτογραφίες από τον αγώνα;

Μπορείτε να δείτε και να προμηθευτείτε τις προσωπικές σας φωτογραφίες στο marathonphotos.live , λίγες ημέρες μετά τον αγώνα.


Πού μπορώ να δω τα Αποτελέσματα μου και να «κατεβάσω» το Πιστοποιητικό Συμμετοχής μου;

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων δίνοντας τη δυνατότητα, σε όποιον ενδιαφέρεται, να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μετά την διερεύνηση και επίλυση τυχόν ενστάσεων, τα Επίσημα Αποτελέσματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων και σε χρονικό διάστημα μερικών ημερών οι δρομείς που τερμάτισαν έγκυρα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» δωρεάν από την ιστοσελίδα marathonphotos.live τα ατομικά Πιστοποιητικά Συμμετοχής τους. 


Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή/και πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εγγραφών του Ημιμαραθωνίου Αθήνας:

Για ατομικές εγγραφές στα τηλέφωνα 211 18777 18- 20- 25 ή στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και

Για ομαδικές εγγραφές στο τηλέφωνο 211 18777 21 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.